1879-ben Bernie Rodolphe Lindt, egy gyógyszerész fia egy kis cukrászdát nyitott. A Lindt és fiai mindössze kemény, keserű csokoládét állított elő, hasonlóan a többi csokoládégyártóhoz abban az időben.
![](/assets/C012Excellence/images//content/academy/slide1_1.png)
![](/assets/C012Excellence/images//content/academy/slide1_2.png)
![](/assets/C012Excellence/images//content/academy/slide1_3.png)
Rodolphe Lindt egy áttörést jelentő, új terméket akart létrehozni és ennek érdekében mindent megpróbált. Mígnem egy péntek este, több hónap próbálkozást követően, a gyárban elfelejtette éjszakára kikapcsolni a konsírozó gépet. Így a gép egész éjjel, majd egész hétvégén járt.
A csokoládé, amelyet Lindt a következő hétfőn ott talált finoman lágy volt, és olyan íze volt, mint addig soha. A csokoládé ekkor örökre megváltozott. Ezzel indult útjára a páratlanul krémes, világhírű Lindt csokoládé.
![Obrázek ve středu](/assets/C012Excellence/images//content/academy/slide3_1.png)
![Krajní obrázek](/assets/C012Excellence/images//content/academy/slide3_2.png)
Azzal, hogy a kakaóvajat, kakaómasszát és a tejport hosszabb ideig egyenletesen összedolgozta, a Lindt konsírozó technikája által előállított „olvadós csokoládé” olyan finom és ízletes volt, hogy senki nem volt képes ellenállni neki. Ön is átélheti ezt az élményt egy Lindt csokoládé megkóstolásakor!
![](/assets/C012Excellence/images/content/bg/right_choco.png)
![](/assets/C012Excellence/images/content/bg/left_choco.png)